Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

Η Κοίμηση της Θεοτόκου
Απόστολοι εκ περάτων, 
συναθροισθέντες ενθάδε, 
Γεθσημανή τώ χωρίω, 
κηδεύσατέ μου τό σώμα, 
καί σύ Υιέ καί Θεέ μου, 
παράλαβέ μου τό πνεύμα.

Δεκαπενταύγουστος! Η Κοίμηση της Θεοτόκου! Το Πάσχα του καλοκαιριού! Από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας.

Φέτος είναι και μια σημαντική χρονιά επίσης. Έπειτα από 90 χρόνια περίπου έγινε λειτουργεία "σου Μελά". Στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Πόντο, στη Τραπεζούντα. Και θα γίνεται κάθε χρόνο το  Δεκαπενταύγουστο!

Η "Παναγία των Ποντίων" θα ξανακούσει τις ωδές, τους ύμνους, τους αναβαθμους, τα απολυτίκια και εξαποστειλάρια της Κοίμησής της.

Ας ελπίσουμε ότι, η μέρα που θα γίνει λειτουργεία και στο ναό της του Θεού Σοφίας στη Κωνσταντινούπολη δεν είναι μακρυά. 


Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς!


2 σχόλια:

 1. Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν, ενώ αλληλομισιούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
  Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
  Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
  Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι ανοϊκοί για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
  http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

  *http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Ανώνυμε, κατ' αρχάς ευχαριστώ για τη δημοσίευση του σχολίου σου και για τις πληροφορίες τις οποίες μας μεταδίδεις (αν και οφείλω να πώ ότι εκ πρώτης ανάγνωσης είναι κάπως εκτός θέματος του ιστολογίου, αλλά τελικά έχουν άρρηκτη σχέση με την Ορθοδοξία).

  Οι "γίγαντες με τα γυάλινα πόδια" είναι κι' αυτοί θύματα και εξαρτημένοι από τους εξουσιαστές και τον καθοδηγητή τους τον εξ' απ' εδώ και ακολουθούν πιστά τα σχέδιά του για παγκόσμια κυριαρχία υπό έναν ηγέτη, μία θρησκεία σε όλο το πλανήτη.

  Αλλά όπως έχει πεί ο γέρων Παΐσιος, έχουν αυτοί τα σχέδιά τους, αλλά έχει και ο Θεός το δικό του σχέδιο για τη σωτηρία μας.

  Ο καιρός δεν είναι αυτός που παραπέμπει στο να διαφυλάξουμε τα υλικά αγαθά. Αυτά ανήκουν όλα σε αυτούς. Δεν θέλουν στην ουσία τα λεφτά μας.

  Αυτά, με τον ένα ή άλλο τρόπο, τα κατέχουν όλα και μόνο κάποια ψίχουλα διαθέτουν για εμάς.

  Θέλουν τη ψυχή μας!

  Και αυτήν δεν θα την πάρουνε ποτέ, γιατί είναι δοσμένη στον Κύριο Ιησού Χριστό μας!

  Υπομονή και προσευχή και για αυτούς τους πλανεμένους και παραπλανημένους ψευδο-εξουσιαστές δυνάστες μας, οι οποίοι δεν παύουν να είναι συνάνθρωποί μας.

  Ο "αιώνας" της Ορθοδοξίας, της πραγματικής αδελφωσύνης των λαών και η εποχή που οι φτωχοί θα ζούν σαν πλούσιοι και οι πλούσιοι ακόμη καλύτερα, μάλλον είναι κοντά.

  Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή